Show translate page
Banner

Israel kväll på Arken
4 november kl 19.00 
- Israel i våra hjärtan

vvvv

Vi får ett unikt besök från Jerusalem. Herbert Goldberg, 87 år gammal, är överlevande från Förintelsen. Han bor i Israel och är engagerad i judiska hjälpprojekt och grundaren till välgörenshetsorganisation Lema´an Zion.Tillsammans med två av sina söner är han på turnè i Sverige. De berättar dagsfärska nyheter från Israel. Unika vittnesbörd. Härlig hebreisk musik. Missa inte den här kvällen...
..

Herbert Goldberg. Överlevande från Förintelsen. 87 år gammal. Han förlorade alla sina närmaste släktingar under kriget. I stället för att bli bitter ville han hjälpa andra. Efter kriget startade han hjälpprogram för flyktingar i Tyskland. Han ombesörjde busslaster och järnvägsvagnar fulla med kläder och mat till behövande. I Israel han han bedrivit omfattande hjälparbete bland judiska immigranter. Hela hans liv är vittnesbörd om hur man skall vända det onda till det goda. Förlåta och göra gott mot andra. Herbert Goldberg är Jesus-troende messiansk jude.

nn
David Goldberg är journalist och redaktör för tidskriften Hashivah. Han är en efterfrågad föreläsare, författare och expert på judisk historia och Mellanösterns historia.  Han ger färska nyheter från Israel.
vvvv
mmmmm
 Ariel Goldberg sjunger på hebreiska och engelska. Han kommer att betjäna med sång och musik.
..