Show translate page
Banner

Presentation av talarna på Mirakelkonferensen

 

  
Värdpastorerna Linda & Gunnar Bergling

 

 

Mirakelkonferensen är sommarens höjdpunkt då vi ser fram emot att få träffa både gamla och nya vänner. Kom du också och ta del av denna vecka med lovsång, undervisning och gemenskap i Guds närvaro. Här följer en presentation av konferensens talare.

,,,,,

Jens Garnfeldt och Petri Kosonen startar konferensen.


Jens Garnfeldt

Jens Garnfeldt är grundare av Köpenhamns Bibeltraining Center KBC. Han har varit med och grundat flera församlingar i Skandinavien och även i London. Han är också grundare för Mission to Europe, där målet är att influera Europa med Guds kärlek, samt ge väckelseelden till Kristi kropp. Jens är en erkänd talare internationellt. Han talar ofta vid internationella konferenser i Latinamerika, Afrika, USA, Skandinavien och inte minst i Europa. Han bär med sig väckelselelden varhelst han går. Han brinner för att föra ut evangelium med Guds kraft och helandemiraklerna är många. Jens har besökt Arken flera gånger och hans besök har alltid varit lika uppskattade, fulla med iver för väckelsen i landet.


Petri och Caroline Kosonen

Petri Kosonen började som 20-åring leda lovsång på heltid och gjorde så under elva år. Han har med åren hunnit spela in sju album. Petri sjunger också med sin fru Caroline. Lovsången har en stor del i hans liv och han tycker om möjligheten att kombinera det med undervisning och predikan. Han blev kallad till pastor i Thunder Bay, Ontario i Kanada och efter två år där fick han en pastorstjänst i Florida. Sju år senare flyttade de hem till Sverige. I dag är han pastor för den finska pingstförsamlingen i Södertälje. Utöver gudstjänsterna satsar de på integration i samhället med bland annat matservering för hemlösa och second hand. Petri tycker om att skapa gemenskap med andra kyrkor. 


Gayle Claxton

Gayle Claxton grundade Voice in the City tillsammans med Suzette Hattingh 1997. Det är en ekumenisk missionsorganisation som vill nå de förlorade både lokalt och internationellt. Gayle är en jordnära och eftertraktad konferenstalare och hon predikar med humor som krydda. Hon har också skrivit ett flertal böcker. Gayle predikar, undervisar och bygger upp lemmarna i Kristi kropp genom Guds auktoritet och smörjelse. Hon arbetade många år i Reinhard Bonnkes organisation Christ for alla Nations där hon ingick i förbönsteamet.Boken "Hemligheten att vandra med Gud" av Gayle Claxton är översatt till svenska.
Kan köpas via Arkens webbshop http://store.arken.org/ 

David och Ketzia Prakasam

David Prakasam är Grundare och ledare för Bethel Fellowship Trust (BFT) som finns  i Coimbatore i delstaten Tamil Nadu, södra Indien. Han är ordförande för Indian Pentecostal Assemblies (IPA) som grundades av hans pappa. David leder även Bethel Faith Spark bibelskola där det går män och kvinnor som brinner för att arbeta för Herren. Vid sidan av detta driver David undervisnings- och yrkesförberedande träningsinstitut och sociala hjälpcenter såsom Tribal Mission, rehabiliteringscenter för leprasjuka, stora Medical Camps för hälso- och sjukvård, barnhem för pojkar och flickor, snickar- och skräddarskolor, grundskolor för fattiga barn, förskolor, familjestödsprogram, datorskolor och rehabiliteringshem för blinda och handikappade i många delar av Indien. BFT tar hand om föräldralösa, änkor, leprasjuka och andra förtryckta människor genom olika sociala institu-tioner på närmare 50 olika center, både i norra och södra Indien och verkar i Indien, Nepal och Assam. David är gift med Ketzia och de har två vuxna barn, John och Terry. David är en stor andlig ledare, talare, ivrig författare och han har Jesu medlidande gentemot de fattiga och nödlidande. Han gick teologiutbildning på Mattersey College i Storbritannien. När han återvände till Indien kände han sig ledd av Gud att starta en bibelskola (BFSBC). Idag är han ledare för Bethel City Cathedral ministries som grundades av hans pappa med en liten grupp om ca 50 personer 1976. Idag har församlingen fler än 13 000 medlemmar, har 7 söndagsmöten med start från klockan fem på morgonen. De har köpt ett landområde för att bygga  ett nytt center som ska rymma tusentals besökare. Gud gav David en vision rakt in i hjärtat. Han skulle grunda tusen kyrkor över hela Indien. Idag finns fler än 650 församlingar i 18 provinser i Indien och i grannländerna Nepal och Sri Lanka. Samarbetet med Arken har pågått sedan 1988 och vi fick ursprungligen kontakten via Trosgnistan.

Tom och Susie Scarrella

Tom Scarrella började sin heltidstjänst för Gud 1986. Han hade då en pastorstjänst där han fick se många liv vidrörda och förvandlade av Guds kraft. Under 1994 ändrade hans tjänst fokus och övergick från pastoral till evangelisk. Han grundade då Tom Scarrella Ministries (TSM). Han gifte sig med Susie 2003. Susie Scarrella började sin heltidstjänst för Gud 2003. Tillsammans med Tom, har hon betjänat i mer än 20 länder och i 48 stater. Hon är också medförfattare till ett flertal böcker av Tom. Susie  har en stark profetisk gåva och undervisar de troende om Guds ord med kraft och uppenbarelse om livet i Kristus. Idag reser Tom och Susie som internationella evangelister/väckelsepredikanter över hela världen och predikar och uppenbarar Guds rike. Gud rör sig kraftfullt genom dem då de predikar kompromisslöst om Jesu Kristi frälsande nåd, och miraklerna bara flödar. De har grundat ett träningsprogram som är video on-demand baserat, och som har elever världen över. De är också programledare och genom TV-arbetet kan de förmedla Jesu kraft och sanningens väckelseeld in i miljontals hem, såväl kristna som kommunistiska, muslimska och buddhistiska.

Peter Ljunggren

Peter Ljunggren är en välkänd talare som har sett miljontals människor möta Jesus till frälsning och helande genom sin tjänst under åratal av stora kampanjer världen över. Redan 1980 grundade han Evangelium Till Alla Länder (ETAL) som arrangerar kampanjerna. Han har också TV-sändningar över hela USA, Kanada och Mellanöstern, Pakistan och därifrån ut över muslimvärlden. Peter betonar Guds nåd och kärlek till alla människor, oavsett religiös eller kulturell bakgrund. Han kommer nu också att satsa mer på Skandinavien där han ser att det andliga mörkret är stort, såväl i kristna kyrkan som i världen. Peters mission är att  troende ska återupptäcka evangelium om Jesu försoning.