Show translate page
BannerNu har ”höstlövet” landat!


Ett nytt nummer av tidningen Helande löv har lämnat tryckpressarna 
späckad med godsaker.  

Här är några aptitretare från tidningen: Stefan Salmonsson skriver om att låta sitt deprimerade utropstecken räta på sig. På sitt underfundiga och härliga sätt visar han oss hur vi kan bli av med våra frågor genom att ”räkna stjärnorna”.

Det Nya testamentet gäller, hävdar Bill Prankard som också konstaterar att det bara finns en person i historien som har dött och skrivit testamente och sedan kommit tillbaka för att förvissa sig om att arvet inkasseras. Den personen heter Jesus.

Låt barnen komma till mig, sade Jesus. Det finns många hinder för barnen idag att komma till Jesus. Linda Bergling skriver i sin artikel om att man hellre ger barnen österländsk andlighet som yoga och mindfulness istället för att ge förbön och handpåläggning. Men himmelriket tillhör barnen och de har rätt till allt det goda som erbjuds i Jesus.

Gunnar Bergling skriver om att den kristna livsstilen är tjänande kärlek att det kristna livet är en respons på den kärlek vi mött. Tomas Seidal skriver: ”dödshjälp är alltid fel och helt klart i strid med bibelns syn på en kristen etik” i sin tänkvärda artikel om respekten för liv och människovärde.

Du får även läsa lite från våra samarbetspartners i Indien/Nepal, Minsk och Israel.

Så här in i den färgglada hösten kan det vara skönt att gå i naturen och i artikeln om Nyttan av en skogspromenad, kan man se alla fördelar med en sådan promenad. I sin artikel om Behovet av vila skriver psykiatrikern och specialistläkaren Mikaela Blomqvist Lyytikäinen bland annat att om vi inte får tillräckligt med sömn av god kvalitet drabbas vi så småningom av koncentrations- och minnessvårigheter.

Ett skönt sätt att vila är att sätta sig i sin favoritfåtölj eller soffa med en kopp höstigt nyponte eller rykande kaffe och läsa Helande löv. Som smakprov på vad Helande löv kan innehålla så kommer här en artikel av Birgitta Rosen: ”Att älska och tjäna Gud under alla livets omständigheter”. Om du inte är prenumerant idag eller om du vill ge en tidningen till någon vän kan du klicka på länken här nedanför så kommer du till anmälan för prenumeration. 

Vi på redaktionen önskar alla våra läsare en härlig höst och Guds rika välsignelser!


Läs Birgitta Rosens artikel här


Klicka här för att prenumerera på tidningen

Du kan givetvis också skicka in ett brev eller kort till oss på tidningen
för att prenumerera eller gåvoprenumerera.
Skriv till: Helande löv, Box 134, S-196 23 Kungsängen.