Show translate page
Banner

Ut i tjänst för Gud tillsammans


Piia och Samuli träffades 1995 och gifte sig sedan. De första åren i äktenskapet var svåra, men Gud kom till deras räddning. Efter några år på bibelskolan var de redo att gå ut i tjänst för Gud tillsammans.
– Jag bar på förkastelse som en tung kåpa över mig och hade gjort det hela livet. Det var jättedestruktivt för vårt äktenskap. Gud skickade säkert massor av änglar under den jobbigaste tiden för att rädda våra liv.
Våren 2003 flyttade familjen till Sverige, och kom till Arken. Piia berättar:
– Jag hade börjat läsa boken: ”Hjälp mig Jesus! Jag plågas av förkastelse.” Det kändes som varje ord var direkt till mig. Gud började den jobbigaste processen i mitt liv. Han gick på djupet och började lyfta upp förkastelsens smärtsamma känslor. Det gjorde hemskt ont och jag grät mycket hemma. Tack och lov så fick jag ett förbönssamtal under Mirakelkonferensen och fick då ”första hjälpen”.

Stor förväntan
På hösten började båda två på bibelskolans Upprättelselinje. Förväntan på vad Gud skulle göra var stor hos båda. Samulis längtan var att lära känna Gud mer och bli helad i själen.
– Jag ville se vad Gud kunde göra mer i mitt liv, speciellt på själens område. Jag hade hört jättepositiva vittnesbörd om Arkens bibelskola och ville ha det samma som Gud gjort i vänners liv.
Piia hade gjort en lång lista på saker hon önskade att Gud skulle göra och fick mycket mer än hon förväntade sig. Förkastelsen släppte sitt grepp under det första förbönssamtalet.
– Jag hade fått nog av förkastelsen som jag burit hela livet. Jag orkade inte längre och ville bli av med det. När förbönssamtals-dagen kom hade jag så stora förväntningar att jag skakade på stolen. Under förbönssamtalet lyftes förkastelsens ok av mina axlar. Det var som att det svarta täcket över mig försvann helt. Jag var fri. Den Sonen gör fri är verkligen fri. Det var en otrolig lättnad. Jag var så lyckig och tacksam till Jesus.
Sedan dess har inte förkastelsekänslorna kommit på samma sätt.
– Känslorna har ibland kommit men inte alls på samma sätt, bara små ”skymtar” ibland, men det är ingenting mot det gamla när jag var helt under dess börda.
Helandeprocessen tog ungefär fem månader. Att det kunde gå så snabbt tror Piia beror på att hon trodde att Gud var mäktig att göra sitt verk i henne.
– Jag ropade till Gud, längtade mer, ville ha förändringen, ville ha bort det gamla och trodde att Gud var mäktig att göra sitt verk i mitt liv.

Härlighet och kraft
Samuli fick tungotalet i bibelskolan och är tacksam för undervisningen om själens och kroppens helande.
– Vi fick toppenbra undervisning, framför allt om själens och kroppens helande. Jag kunde lämna dåliga saker från mitt förflutna och den helige Ande kunde fylla mig med sin härlighet och kraft. Gud visade också sin eviga trofasthet och godhet mot oss. Inte minst, när vår familj var i en ekonomisk kris.
En visshet om Guds kallelse och vilka gåvor han gett dem uppenbarades på bibelskolan.

– All undervisning har haft stor betydelse när det gäller att komma in i tjänst, berättar Piia.

Medverkar i gudstjänsterna
När de kom tillbaka till Finland 2008 gick de med i Nokia Mission i Tammerfors och ganska snabbt började Piia tjäna i lovsångsdansen varannan söndag. Några månader senare kallade ledarna dem att vara med i pastorsteamet.
– Det är en ära att tjäna Gud och församlingen på det sättet. Vi medverkar i de flesta möten och får säga vad den helige Ande har gett att säga under en speciell nådegåvostund. Ganska nyligen har vi tillsammans börjat hålla äktenskapshemgrupp.
Piia jobbar på församlingens bokförlag och organiserar också olika seminarier och events.

Äktenskapet har blivit upprättat
– Genom Gunnar Berglings undervisning fick äktenskapet en helt ny vision. Tidigare hade jag fått höra felaktig undervisning, att jag måste vara präst för min fru. Men Gud befriade mig. Jag och Piia kan vara lika starka när det gäller andlig mat i äktenskapet. Och mer än så, jag fick lära mig att jag blir jättevälsignad, när jag stöder min maka i Guds plan för henne.
Så här säger Piia:
– Jag hade fått höra att min man var min präst och hade egentligen ingen identitet alls. Relationen med Gud var nästan obefintlig, den var nästan död. Men på bibelskolan blev min Gudsrelation räddad. Med rätt undervisning och Jesu kärlek har äktenskapet fått rätt grund. Vi är lyckligare än någonsin och älskar varandra mer och mer. Våra barn mår också bra när vi mår bra. Vårt äktenskap är deras hem. Gud visar sin kärlek till barnen genom oss. Vi har fina pojkar. Många i vår församling undrar hur vi kan ha så fina pojkar. Jag kan bara säga ära till Gud.

Framtidsdrömmar
Nu drömmer de båda om att få fortsätta bära ut budskapet om Jesu kärlek till det finska folket och ge vidare det de fått.
– Jag fick jättemycket mat för själen och anden på Arken. Jag lever fortfarande på den. Ändå vill jag säga: Borta bra, men hemma bäst. Det är härligt, att få prisa Gud på modersmålet finska. Och jag får möta finländare som inte känner Guds kärlek. Det är en dröm som går i uppfyllelse, avslutar Samuli.