Show translate page
Banner

Det var i åtta års-åldern som Sanna blev frälst och redan då gav evangelistådran i henne sig till känna. Hon sa till sina kamrater att "Gud finns" och citerade även bibelord för dem. Hon brukade åka tåg som liten och ofta slutade det med att en massa resenärer satt runt omkring henne för att höra vad hon hade att berätta.

När Sanna var i fjortonårsåldern var hon på ett konfirmationsläger och gick fram för förbön. Hon berättar hur hon fick en bild inom sig:

- Det var som att jag klev in i mitt eget hjärta, där det fanns olika rum med stängda dörrar. Den första dörren öppnades och ut kom ett starkt ljus. Det var likadant med alla dörrarna och så kom jag till dörren längst in, som inte gick att öppna och var lite förfallen. Den hade stämpeln "Förbjuden". Men på något vis kunde jag komma in ändå och där inne var det tomt och mörkt och en låda stod på golvet.

Sanna gick på upprättelselinjen för tre år sedan och det var då fortsättningen på bilden kom.

-Helande trängde djupt in under året på upprättelselinjen och så fick jag "gå in i rummet" igen och se lådan på golvet, som jag nu såg var en skattkista. Jag öppnade den och den var tom. Då kom Jesus in i rummet och hade famnen full av juveler som han lade ner i kistan. Så kom bibelordet att han varit i den starkes hus och hämtat tillbaka det som var stulet. De olika juvelerna symboliserade olika saker, till exempel kungakronan som stod för identiteten. Jesus frågade sedan om han fick måla om rummet.

Då förstod Sanna att upprättelsen hade kommit. Tiden på bibelskolan innebar en triumf och att en "inre renovering" skett i hennes liv.

-Jesus gav mig identiteten tillbaka och jag kan känna att han gjorde huset komplett, berättar Sanna. Jag kände tomhet innan och tyckte det var jobbigt att vara ensam. Nu är jag mer uppfylld av honom. Många av juvelerna symboliserade känslor som jag visste att jag hade, men som inte fanns där. Nu har jag fått ett helat känsloliv!

Hon tycker att det är lite av en utmaning att lära sig att använda känslorna på exempelvis arbetsplatsen, som är inom vården.

 - Jag bad för två kvinnor som var psykiskt sjuka, den ena blev frälst och båda två upplevde ett större lugn, när jag bett för dem, säger Sanna som fått se människor hon jobbar med bli berörda till tårar.

Sanna är en kreativ tjej som gick det estetiska programmets bildlinje på gymnasiet och hon både målar och skriver, till exempel så skriver hon på en blogg som över 10000 personer redan varit inne på och hon får många mejl från uppmuntrade ungdomar som upplevt helande och blivit stärkta i sin vandring med Gud.

- Med bloggen vill jag säga att livet med Gud inte är komplicerat. Det som verkar svårt vill jag förenkla genom det jag skriver, menar Sanna.

Att skriva har hon gjort sedan nio-årsålder när hon skrev sin första dikt: "Blås inte ut mitt ljus."

Det var under tiden på bibelskolan som Sanna fick mod av Gud att börja evangelisera. Sex stycken personer förde hon till frälsning under denna tid.

I framtiden vill hon att Gud ska få uttrycka allt som finns nedlagt i hennes hjärta. Hon vill ta mer steg i det praktiska och våga anta utmaningar och handla på de drömmar som ligger som väntande skatter i det innersta rummet. En utmaning hon antar är att resa till "Catch the fire", en väckelseförsamling i Canada, för att där gå "The heart Module" en inriktning på deras bibelskola i Toronto. Sanna säger att hon har ett hjärta för Stockholm och när hon kommer tillbaka vill hon förmedla "elden" och undervisningen hon då fått.