Show translate page
Banner

 


Vi tycker det är viktigt att tillbringa mycket tid utomhus, och vi strävar efter att vara ute både förmiddag och eftermiddag. Barnen får träna på att klä av och på sig själva - knyta, knäppa, dra upp dragkedja. Vår målsättning med barnens utevistelse är att tillfredställa deras stora rörelsebehov, samt minska stress och konflikter. På gården kan alla barn leka med varandra och lära sig samarbeta. De vuxna deltar i och stimulerar till olika sorters lek ute.

Den friska luften bidrar även till en bättre hälsa. Vi är ute på gården och leker eller utforskar skogen och vår närmiljö.

 

Förskolans utomhusmiljö

Varje avdelning har sin egen lilla gård där barnen har möjlighet att vara ute och leka. Nära Glädjens gård finns Förskolegården, med klätterställning och rutchkana, gungdjur samt trästubbar där man till exempel kan balansera eller leka björnen sover.

 

Vi är mycket på ”stora gården” som vi delar med Kungsskolan, som är Församlingen Arkens F-6 skola, med förskoleklass och fritidshem. Här finns bland annat gungställning, lekstuga, stor klätterställning och samt en konstgräsplan där man kan spela fotboll. 

 Nära förskolan ligger också ”lilla skogen” som är vårt mest populära utflyktsmål. Hit går vi ofta med liggunderlag under armen och ryggsäckar fyllda med varm choklad och mellanmål. Barnen älskar att utforska naturen och här finns utmaningar för alla åldrar.

Det är viktigt att ha med bra kläder efter väder då vi är ute mycket.