Show translate page
Banner

Aktiviteter - inne


Hos oss finns en mängd olika inomhusaktiviteter för barnen att välja på. Våra lokaler är enkla men mycket välanpassade med olika lekmiljöer för barns kreativa lekar. (Se avsnittet om lokaler.)

Dataspel
Utöver de aktiviteter som varje lekmiljö erbjuder har vi också ett stort utbud av sällskapsspel samt även dataspel. Vår policy är att vi inte har dataspel framme varje vecka, utan bara vissa veckor och då får man spela max 30 min per dag.

Pysseltimmen
Vi har också en frivillig pysseltimme en gång per vecka, då vi presenterar olika material och tekniker för barnen. Då kan barnen i lugn och ro få träna både det estetiska sinnet och den motoriska förmågan. Mycket utrymme ges också för den egna kreativiteten. Exempel på pyssel:

Vi gjorde ett eget alfabet av trolldeg som vi målade och lackade. Barnen älskar att stå och känna på de olika bokstäverna och följa dess linjer med fingrarna. ”Mycket bra!” säger vår klasslärare i förskoleklassen och årskurs 1.

Sport och Tävlingar
Då och då anordnar vi olika turneringar på Fritids, det kan vara pingis, bordshockey eller airhockey. Alla barn som är intresserade av att delta får skriva upp sitt namn på en lista, sedan möter de varandra i omgångar ända tills det blir dags för den spännande finalen. En pingisturnering kan pågå i upp till flera veckor beroende på hur många som deltar. Våra turneringar brukar vara ett mycket populärt inslag i barnens vardag och blir för många det självklara samtalsämnet på alla raster!

Veckans gåta
Varje torsdag kommer det upp två kluriga gåtor på vår anslagstavla, en för de yngre barnen och en för de lite äldre. Frågorna kan handla om matematik, naturvetenskap, bibelkunskap eller någonting annat. Ibland följer veckans gåta ett bestämt tema under en längre tid, t.ex kan det handla om fåglar på våren. Barnen fyller i sina svar på en svarsblankett och lägger dem i Kungsgårdens brevlåda. De yngre barnen får hjälp med att skriva svaret. Varje vecka drar vi en vinnare som brukar få ett symboliskt pris. Veckans gåta bidrar på ett lustfyllt sätt till att locka fram barnens vetgirighet och nyfikenhet. För de yngsta är ger det dessutom en extra motivation för att lära sig läsa!

Fredagsmys
På fredagarna är många barn lite trötta efter veckan som gått. Då erbjuder vi filmvisning med popcorn på eftermiddagen. Det blir en lugn och skön avslutning på veckan. Vi väljer omsorgsfullt ut de filmer vi visar och någon av oss brukar sitta med barnen för att dela upplevelsen med dem och vid behov kunna samtala om innehållet. Vi visar både kristna barnfilmer och andra filmer med bra budskap. Ofta blir det tecknade filmer.